American BBQ ribs, sweet potato stomp and my lovely cole slaw

2015-07-12
  • Servings : 5
  • Prep Time : 1:10 h
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:40 h

Precis som Amerikanska ribs ska vara så är dessa härligt kladdiga, möra och fantastiskt smakrika tunna revben,  givetvis så serverar vi dem på riktigt klassiskt amerikansk sätt med en läcker och enkel sötpotatis stomp samt husets egna cole slaw.

Ps. Glöm inte våtservetter och servetter eftersom ribbsen ska ätas med händerna Ds.

Ingredients

  • 2 kg Tunna revbensspjäll (delade med ca 3 ben i varje del)
  • 3 liter Vatten
  • 4 msk Liquid smoke
  • 10 Svartpeppar korn
  • 4 Lagerblad
  • 4 msk Salt
  • 4 dl BBQ sås hemmagjord eller din köpefavorit
  • 600 gr Sötpotatis (skalad & tärnad)
  • Rapsolja
  • 2 nävar Bladpersilja (grov hackad)
  • Salt
  • 400 gr Vitkål (tunnt strimlad)
  • 100 gr Morötter (skalade & rivna)
  • 3 dl Cremefraiche
  • 0,7 dl Senap
  • 1 msk Honung
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 Majskolvar (delade)

Method

Step 1

Koka upp vattnet med liquid smoke, pepparkorn, lagerblad och 4 msk salt, lägg i revbenen och koka i ca 70 minuter tills köttet börjar lossna från benen

Step 2

Sätt ugnen på 200° och tänd grillen

Step 3

När det återstår ca 2o minuter på revbenen i vattnet, lägg sötpotatisen på en plåt med lite rapsolja och ställ in i ugnen, när sötpotatisen är mjuk stäng av ugnen och låt potatisen vila där.

Step 4

Precis innan servering salta och krossa potatisen med en gaffel, blanda i persiljan och smaka av med lite salt och svartpeppar.

Step 5

Lägg creme fraiche i en större bunke och blanda den med honung, senap, salt och svartpeppar, lägg i vitkålen och morötterna, blanda allt med händerna och massera vitkålen lite mjuk med dressingen samtidigt.

Step 6

När köttet är klart ta ur det och låt det rinna av lite, lägg köttet på ett fat och häll på 3 dl BBQ sås och jobba in BBQ såsen på revbenen och se till att köttet är rejält täckt.

Step 7

Grilla sedan revbenen under övervakning då den söta BBQ såsen lätt bränner, pensla gärna lite BBq sås som runnit av på köttet när du vänder.

Step 8

Lägg köttet på indirekt värme när det är klart och avsluta med att grilla majskolvarna.

Step 9

Lägg upp sötpotatis, majs och cole slaw snyggt och avsluta med att lägga upp revbenen och pensla på den sista dl med BBQ sås

Step 10

Nu är det bara att smaska med med händerna, smaklig måltid.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Texas styled slow cocked beef, beans and chili stew with pan bread

  • Latinamerikansk högrevsgryta med vita bönor, zucchini och nystekt pannbröd

  • Power Meet inspired grilled chicken with roasted sweet potatoes and a lovely cornsalsa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: