American Flatbread

2012-08-07
  • Yield : 8 pizzor
  • Servings : 8
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:30 h

Flatbread är egentligen ett tunnbröd i USA men som ofta bakas som en pizza med fyllning på, jag var ute efter att hitta varianter av pizza utan tomatsåsen och här är en variant med flatbread som grund. Den här passar perfekt som en förrätt också, här är receptet på toppingen men använd detta recept på 

pizzadeg 

Ingredients

  • 8dl Creme fraiche
  • 2st Rödlökar (Skivad)
  • 300gr Lufttorkad skinka
  • 300gr Cocktailtomater ( i halvor)
  • 8dl Ost med smak (riven)
  • 2st Gröna paprikor (strimlor)
  • Basilika (Rivna blad)

Method

Step 1

Förbered pizzabotten tunt

Step 2

Lägg ut ca 1dl creme fraiche tunt på botten, strö över osten, löken, tomater, paprika, basilika och sist den lufttorkade skinkan

Step 3

Gör klar pizzan med fyllning i ugnen på 240° i ca 10-12minuter

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Texas styled slow cocked beef, beans and chili stew with pan bread

  • Latinamerikansk högrevsgryta med vita bönor, zucchini och nystekt pannbröd

  • Power Meet inspired grilled chicken with roasted sweet potatoes and a lovely cornsalsa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: