Amerikanska baby back ribs med en läcker BBQsås samt grillad paprikasallad med fetaost

2012-06-13
  • Servings : 6
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:50 h

Idag så hade jag fått en beställning hemma av dottern som ville ha tjocka revben, så min tanke var att jag skulle köra en slowgrill med sådana under locket på grillen. Men i affären fanns alla möjliga varianter på fläskkött men inga revben, men vi kom överens om att vi skulle ta tunna revben/spareribbs i stället. Så snabbt bytte jag plan i huvudet och det fick bli klassiska Amerikanska ribs som först kokas riktigt möra, för att sedan doppas i rejält med en god BBQsås innan dom läggs på grillen och får en krispig yta. Till det serverade jag en härlig sallad med grillad paprika, ruccola och lite fetaost,  samt ris som passar så bra till BBQ-såsen och gott vart det idag när Baby Back Ribs är en klar favorit för mig.

BBQ-sås

– 2dl Tomatketchup
– 1dl Chilisauce
– 30ml Senap
– 1dl Tomatpuré
– 5st Tomater i bitar
– 1/2 gul lök i bitar
– 2st Vitlöksklyftor i bit
– ca 4cm Grön chili eller efter smak
– 5ml Lök pulver
– Salt
– lite lite Liquid smoke
– 15ml Rapsolja
– 15ml Flyttande honung

1. Lägg alla ingredienser utom salt och liquid smoke i en mixer, har du en handmixer så blanda i lite åtgången när du mixar
2. Smaka av med salt och ha i lite liquid smoke, dela upp 1/3 i en skål resten till revbenen.

Baby back ribs

– 2kg Tunna revben
– 1st Gul lök i fyra delar
– 4st Lagerblad
– 5ml Liquid smoke
– Salt
– Hela svart peppar korn
– ca 4l Vatten
– BBQ såsen från ovan

1. Ta en stor kastrull och koka upp vattnet med allt utom revbenen
2. När vattnet koka lägg i revbenen, vik dom inte utan är dom för långa dela dom på mitten
3. Låt dom koka i ca 1timme, köttet ska börja lossna lite från benen när det är klart.
4. Ta upp dom ur vattnet och torka av med lite hushållspapper, lägg dom i en större bunke och häll på BBQsåsen.
5. Gnid in såsen och se till att revbenen är rejält täckta
6. Grilla dom så att dom rår en lite krispig yta
7. Dela dom mellan varje revben och servera med sås på, dom ska serveras rejält kladdiga och glöm inte servetter

Grillad paprikasallad med fetaost

– 3st Gula paprikor med kärnhus borttaget
– 150gram ruccola
– 150gram Feta ost
– Raps olja
– Svartpeppar

1. Grilla paprikorna hela och strimla dom sedan
2. Lägg ruccolan i en bunke med paprikan och slå lite rapsolja och svart peppar på blanda allt försiktigt
3. Lägg upp snyggt på ett fat och smula fetaosten på och toppa med lite rapsolja

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: