Amerikanska pannkakor med lönnsirap, bär och frukt

2012-07-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 55m

Idag så var hela familjen hemma och jag ville samla på mig några pluspoäng, så jag gjorde amerikanska pannkakor som jag serverade till frukosten på lördagsmorgonen.

Den amerikanska pannkakan innehåller bakpulver som gör att den ”växer” lite när man steker den och blir lite tjockare, vill man inte äta den till frukost är den även ett trevligt mellan mål eller dessert tycker jag.

Ingredients

  • 5dl vetemjöl
  • 4tsk bakpulver
  • 1tsk salt
  • 1msk socker
  • 5dl mjölk
  • 4msk smält smör + smör till stekning
  • 2st ägg

Method

Step 1

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten.

Step 2

Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.

Step 3

Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna på medeltemperatur, när du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Övrigt

– Lönnsirapen är lite av ett måste
– Jag har bär och frukt till det tycker jag är riktigt gott
– Ofta så serveras pannkakorna med smör som får smälta över dem, det gör inte jag dock..

Lönnsirapen kommer från lönnträdets ”råa” sav (eller lönnvatten) som man skördar i början på våren och sen får dunsta på låg värme tills att man får en gyllenbrun sirap.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Texas styled slow cocked beef, beans and chili stew with pan bread

  • Latinamerikansk högrevsgryta med vita bönor, zucchini och nystekt pannbröd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: