Apelsingriljerad skinka med lite hetta

2014-12-23
  • Yield : 1 st
  • Prep Time : 24:00 h
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 25:00 h

En läcker skinka som passar bra som allternativ på julbordet eller som en trevlig sommarskinka, den här har en härlig smak och doft av apelsin samt en skön hetta när den skivas tunt.

Ingredients

  • 1 st Kokt svensk skinka
  • 3 st Apelsiner (skalade)
  • 2 krm Kanel
  • 2 krm Ingefära
  • 4-6 piri piri
  • 1/2 näve färsk Körvel
  • 1/2 näve färsk Salvia
  • 1 dl Rom
  • 1 dl muscavadosocker
  • 1 dl Apelsinmarmelad
  • 1 st Apelsin (skalet finrivet)
  • 3 krm Chiliflakes

Method

Step 1

Lägg den skalade apelsinen, rom, kanel, ingefära, piri piri, körvel, salvia och muscavadosockret i en mixer och mixa ordentligt.

Step 2

Skär bort svål och det mesta av fettet på skinkan, gör skåror i ett kryss mönster på ovansidan.

Step 3

Lägg aluminiumfolie stor nog att täcka skinkan i en form, häll lite av marinaden i botten lägg skinkan i med ovansidan neråt häll på resten av marinaden och slå in skinkan i foliet.

Step 4

Ställ den sedan i kylen i ca ett dygn

Step 5

Ta fram skinkan och skrapa av marinaden, lägg den på en plåt och sätt ugnen på 225°

Step 6

Blanda apelsinmarmelad med det finrivna skalet från apelsinen, chiliflakes och pressa juicen ur en halva av apelsinen.

Step 7

Lägg allt på ovansidan av skinkan och ställ in i ugnen i ca 20 minuter, tills den fått en fin yta.

Step 8

Låt skinkan svalna lite och njut sedan av den 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Comment (1)

  1. posted by Pia on 27 december, 2014

    Fantastiskt god tycker jag som smakat. Den kanske kan passa till påskbordet tänker jag.

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: