Äppel och lökfräst skinka med parmesan och pasta

2012-08-25
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Vi har en hel del gamla äppelträd på tomten så det är klart att en del av dom ska användas i maten, dagens lunch är en enkel sak som går fort och smidigt att göra. Ett fräs med äpplen, lök och skinka som förgylls med lite hyvlad parmesan och serveras till pasta, använd gärna lite syrligare äpplen för det bryter fint mot det lite salta i skinka och parmesan.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta
  • 4 st små syrliga äpplen 2 om dom är stora (tvätta, ta ur kärnhus och klyfta)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 300 gr Skinka (i strimlor)
  • Salvia
  • Salt
  • Svart peppar
  • 50 gr Parmesanost (hyvlad)
  • Salvia
  • Olivolja

Method

Step 1

Koka pastan enligt paketet när det är klart, salta, peppra och ha i en skvätt olja

Step 2

Värm upp en panna med olja i och lägg i äpple, lök och skinka på en gång

Step 3

Fräs tills äpplena börjar mjukna och allt får färg

Step 4

Lägg i salvian och salta, peppra och lägg i den hyvlade parmesanen (spara lite till garnering) vänd försiktigt och smaka av ordentligt

Step 5

Lägg upp och strö lite hyvlad parmesan på toppen

Print Friendly
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
-Douglas Adams
%d bloggare gillar detta: