Asiatisk krämig tomatsoppa med basilika och piri piri

2015-01-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

En härligt het tomatsoppa med lite annorlunda touch av sina härliga asiatiska toner, till soppan serverar du en klick creme fraiche och ett gott varmt bröd.

Ingredients

  • 2 st 450gr brk krossad tomat av bra kvalitet
  • 1 dl Kokosmjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 dl Vatten
  • 1/2 gul lök (hackad)
  • 1 st vitlöksklyfta (hackad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 krm kaffirblad torkade
  • 4 krm färsk Basilika hackad
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 1/2 - 1 st Piri Piri (hackad)
  • 1 cm röd chili (hackad)
  • 1/2 msk Muscavadosocker
  • 15 ml vittvinsvinäger
  • Olja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 dl Creme fraiche
  • Gott bröd

Method

Step 1

Använd en rejäl kastrull och värm lite olja, fräs sedan lök och vitlöken ordentlig, avsluta med att lägga i tomatpurén och fräsa lite till.

Step 2

Slå på vatten, krossad tomat, kokosmjölk, vinäger och grädde, lägg i buljongtärningarna, muscavadosocker, piri piri, chili, kaffirblad och basilika.

Step 3

Koka upp och låt det puttra i 10 - 15 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 4

Red av med maizenan utrörd i lite vatten, koka upp och servera med creme fraiche och bröd

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: