Asiatisk krämig tomatsoppa med basilika och piri piri

2015-01-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

En härligt het tomatsoppa med lite annorlunda touch av sina härliga asiatiska toner, till soppan serverar du en klick creme fraiche och ett gott varmt bröd.

Ingredients

  • 2 st 450gr brk krossad tomat av bra kvalitet
  • 1 dl Kokosmjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 dl Vatten
  • 1/2 gul lök (hackad)
  • 1 st vitlöksklyfta (hackad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 krm kaffirblad torkade
  • 4 krm färsk Basilika hackad
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 1/2 - 1 st Piri Piri (hackad)
  • 1 cm röd chili (hackad)
  • 1/2 msk Muscavadosocker
  • 15 ml vittvinsvinäger
  • Olja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 dl Creme fraiche
  • Gott bröd

Method

Step 1

Använd en rejäl kastrull och värm lite olja, fräs sedan lök och vitlöken ordentlig, avsluta med att lägga i tomatpurén och fräsa lite till.

Step 2

Slå på vatten, krossad tomat, kokosmjölk, vinäger och grädde, lägg i buljongtärningarna, muscavadosocker, piri piri, chili, kaffirblad och basilika.

Step 3

Koka upp och låt det puttra i 10 - 15 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 4

Red av med maizenan utrörd i lite vatten, koka upp och servera med creme fraiche och bröd

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: