Bacon och ägg med stekt potatis, tomat och mjuk purjolök

2013-02-06
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

En klassisk rätt som man äter som frukost, brunch, lunch, middag eller nattamat, själv åt jag det som en snabb och enkel middag som man gör fort.

Mängden man har är lite beroende på hur man äter det men här kommer en hint om mängd som en måltid, jag steker även lite tomat och purjolök som passar perfekt till.

Ingredients

  • 400 gr Skivat bacon
  • 800 gr Potatis (kokt och i bitar)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Paprika pulver
  • Smör
  • Rapsolja
  • 3 st Tomter (skivade)
  • 2 dm Purjolök (tunt skivad)
  • 6 st Ägg

Method

Step 1

Värm upp en panna med smör och olja i, lägg i potatisen och krydda med salt, peppar samt paprikapulver, låt potatisen få fin färg och bli varm igenom

Step 2

Stek sedan baconet som man sedan lägger på lite hushållspapper för att fettet ska rinna av, lägg direkt i tomat samt purjolöken som får steka i fettet från baconet.

Step 3

Avsluta med äggen som är godast nystekta, lägg upp lite trevligt och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: