Baconfrästa grönsaker från bondens marknad kryddat med pesto

2012-10-07
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Härliga grönsaker som är köpta på bondens marknad förra helgen fortsätter att förgylla måltiden hemma, idag var det blomkål, morötter och purjolöken som var huvudpersoner.  Allt serveras med en krämig sky av grädde smaksatt med pesto, sedan så serveras det med god spaghetti kokt al dente .

Ingredients

  • 6 portioner Spaghetti (kokt enl paketet)
  • 1 st Blomkålshuvud (i bitar)
  • 300 gram Morötter (i bitar)
  • 200 gram Purjolök (i bitar)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 300 gram Bacon (tärnat)
  • 1 dl Grädde
  • 30 ml Pesto
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Koka pastan och värm en panna riktigt varm och lägg i baconet

Step 2

Stek baconet tills det börjar få färg lägg då i blomkål och morötter som får steka en stund, lägg sedan i vitlök och krydda med lite svart peppar

Step 3

När allt fått färg och är mjukt med motstånd häll i peston utrörd i grädden, låt det koka upp och puttra i en minut.

Step 4

Smaka av med salt och svart peppar och servera med pastan..

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: