Baconlindad nötfärsbiff med pestobulgur och hyvlad parmesan

2015-04-26
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 45m

En läcker och trevlig rätt som har mycket smaker i sin enkelhet, färsbiffen får sin sälta och smak av bacon och bulguren smaksätter vi med pesto, lök och morötter.

Ingredients

  • 500 gr Nötfärs
  • 8 skivor Bacon
  • 3 dl Bulgur
  • 1 st Banan schalottenlök (sivad i tunna halvmånar)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 1 st Morot (skivad i tunna halvmånar)
  • Olivolja
  • 3 msk Pesto
  • 100 gr Parmesanost (hyvlad)
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Koka bulguren enligt förpackningen

Step 2

Blanda färsen med lite salt, svartpeppar och en msk olivolja

Step 3

Forma 4 st biffar av färsen, linda sedan 2 skivor bacon i ett kryssmönster runt varje biff

Step 4

Värm en panna med lite olivolja i, lägg i schalottenlök, vitlök och morotsskivorna och fräs allt tills det mjuknar, när bulguren är klar blanda i fräset med peston, vänd ordentligt och smaka av, håll varmt medan du steker biffarna

Step 5

Värm på pannan igen och stek pannbiffarna, krydda med svart peppar.

Step 6

Lägg upp bulguren, sedan biffarna ovanpå, smula parmesanost, ringla lite olivolja på och toppa gärna med något grönt, smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Utan aptit skall man varken äta eller älska.
-Eberhard von Minden
%d bloggare gillar detta: