Loader

Balsam och tomat brässerad fläkkotlett med hyvlad parmesan

2012-10-30
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Dagens middag går i lite murrigare höststuket också här med en ganska typisk Italiensk rätt, jag låter några benfria fläskkotletter bräsera i en mustig och syrlig sky.

Resultatet blir en trevlig kotlett som blir extra mör efter att fått koka i såsen en stund, till detta valde jag att servera ett jasminris men pasta och potatis går lika bra.

Ingredients

  • 6 st Fläskkotletter utan ben (lätt utbankade)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 20 ml Tomatpuré
  • Basilika
  • Oregano
  • 0,5 dl Balsamicovinäger
  • 3 dl Vatten
  • Salt
  • Svart peppar
  • En bit parmesan att hyvla

Method

Step 1

Börja med ge kotletterna en stekyta kryddade med salt och svart peppar

Step 2

Tomat, lök och vitlök fräses i en kastrull med lite olja, lägg i tomatpurén och fräs lite till

Step 3

Lägg i oregano, basilika och lite salt, slå sedan på balsamvinägern och låt det koka in i ca 2 minuter, slå sedan på vattnet och låt det koka upp och smaka av.

Step 4

Lägg i köttet och låt det bräsera i såsen i ca 20 minuter

Step 5

När det är gjort lägg upp köttet i ett djupare fat och slå skyn på, hyvla parmesan över allt och garnera med några gröna blad samt några varv med svartpeppar kvarnen.. servera sedan med det tillbehöret du valt och en sallad

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: