Balsambräserad kycklingfilé med tomat, lök & fänkål på pasta botten

2014-04-17
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:10 h

Idag fick jag lite trevliga Italienska vibbar till inspiration vilket resulterade i detta recept, där lassagneplattor gör den lite annorlunda och till en härlig kycklingrätt med sydländska toner.

Ingredients

  • 4 st Kycklingfiléer (skivade)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 120 gr Fänkål (tunt skivad)
  • 20 ml Balsamvinäger med fikonsmak
  • 10 ml Flytande honung
  • Chili flakes efter smak
  • 15 ml Basilika (hackad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 gr parmesan (hyvlad)
  • 6 st Lassagneplattor
  • Riktigt god olivolja
  • Ruccola

Method

Step 1

Sätt på vatten rikligt saltat till lasagneplattorna

Step 2

Stek kycklingfiléerna i lite olja, när de fått färg lägg i gul & vitlöken och fräs lite.

Step 3

Lägg sedan i tomat, fänkål och krydda med chili, salt och svartpeppar

Step 4

Häll i vinägern och honung, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 5 - 10 minuter, avsluta med att ha i basilika och smaka av.

Step 5

Koka lassagneplattorna i vattnet så de blir klara, häll försiktigt bort vattnet.

Step 6

Lägg en platta i botten på tallriken, lägg på kycklingen och röran från pannan, strö parmesan över, lägg en halv lassagneplatta rullad, toppa med lite ruccola, olivolja och nymald svartpeppar

 

Print Friendly
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: