Balsamico bräserad lövbiff med mozzarella, tomat och lök

2013-11-13
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

En enkel vardagsrätt som är lite annorlunda med köttet som får bräsera lite i balsamvinäger, tillsammans med mozzarellan och tomaterna så blir det en härlig kombination.

Ingredients

  • 700g Lövbiff (strimlad)
  • 0,5dl Sojasås
  • 0,5dl Balsamicovinäger
  • 1dl Vatten
  • 15ml Flytande Honung
  • 150gr Mozzarella (Skivad)
  • 1st Gul lök (skivad)
  • 200gr Isbergssallad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • 900gr Potatis (Skivad)

Method

Step 1

Lägg potatisen på en plåt och ställ den i ugnen på 225° i ca 25 - 30 minuter.

Step 2

Blanda ihop soja, balsamico, vatten och honung

Step 3

Stek köttet i rapsolja och krydda med salt samt svart peppar, när köttet fått färg slå på balsamico blandningen och sätt på ett lock och låt det sedan puttra i ca 8-10 minuter.

Step 4

När potatisen är klar salta den och lägg upp den med isbergen i botten, potatisen, köttet, mozzarellan, lök och tomater avsluta sedan med att hälla skyn över allt.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: