Banan & kokos fritters

2013-11-03
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Med hjälp av Gordon Ramsay där jag hittat orginalreceptet är här en läcker dessert som är väldigt enkel att göra och trevligt Asieninspirerad, vi åt den här hemma efter en läcker Asiatisk soppa med blåmusslor och nudlar som ett perfekt avslut på middagen.

Tänk på! Att jobba med olja är lite farligt om man inte är försiktig, var koncentrerad håll koll på temperaturen och ha ett lock redo om det skulle börja brinna och använd aldrig vatten i oljan.

Ingredients

  • 125g Vetemjöl
  • 1tsk Bakpulver
  • 75g Florsocker
  • 25g Kokos riven
  • 4st Bananer
  • 1st Lime (finriv skalet)
  • Strösocker
  • Nypa Salt
  • 1l Olja att fritera i

Method

Step 1

Blanda ihop mjöl, bakpulver, florsocker, salt och kokos i en bunke

Step 2

Mosa i bananerna ordentligt med en gaffel och se till att blanda allt väl, avsluta med att blanda i det rivna limeskalet

Step 3

Sätt på plast på bunken och låt den vila i ca 15 minuter i kylen

Step 4

Värm på oljan till ca 160°

Step 5

Ta två skedar och lägg i några klickar av smeten inte för många så att de fastnar i varandra eller kyler oljan, akta så att de inte fastnar i botten och vänd försiktigt på bollarna ibland för att få en jämn färg

Step 6

När färgen är fin och de flyter upp i oljan, ta ur dem och lägg upp bollarna på hushållspapper och strö lite strösocker på direkt så att sockret fastnar på

Step 7

När alla är klara låt de vila lite och ät sedan direkt gärna med pinnar, man kan även servera lite god glass till.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • ”Fresh made” hallon och banan sorbet med rostade hasselnötter

  • Sommriga smördegsbullar med jordgubbar och rabarber

  • Kycklinginnerfilé med Indisk inspiration, myntabulgur och len yoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: