Basilika doftande kycklinglårfilé i en tomat och paprikasky

2014-01-26
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Kyckling lårfilen tycker jag är ett otroligt gott och smakrikt kött på kycklingen, här har jag den i en trevlig kycklinggryta med en läcker tomat och paprikasky.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglårfilé
  • 1 st Gul lök (Klyftad)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 2 st Tomater (hackade)
  • 10 ml Torkad basilika
  • 20 ml Honung flytande
  • 30 ml Tomatpuré
  • 1 dl Aijvar Relish
  • Svart peppar
  • Salt
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Broccoli (i buketter)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • Rapsolja
  • 6 Portioner råris tillagat enligt paketet

Method

Step 1

Fräs kycklingen i rapsolja i en större panna, låt den få lite färg runt om.

Step 2

Lägg i löken samt vitlöken och låt det fräsa med lite, krydda med salt, svart peppar och basilikan.

Step 3

Lägg i tomaterna, tomatpurén, honung och aijvar låt det fräsa lite, slå sedan på vattnet och låt det puttra i ca 8 minuter

Step 4

Lägg i broccolin vänd och låt det puttra i ca 5 minuter, lägg i paprikan som bara ska bli varm.

Step 5

Smaka av med salt och svart peppar, servera sedan rätten med rårisen och en sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: