Basilika doftande kycklinglårfilé i en tomat och paprikasky

2014-01-26
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Kyckling lårfilen tycker jag är ett otroligt gott och smakrikt kött på kycklingen, här har jag den i en trevlig kycklinggryta med en läcker tomat och paprikasky.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglårfilé
  • 1 st Gul lök (Klyftad)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 2 st Tomater (hackade)
  • 10 ml Torkad basilika
  • 20 ml Honung flytande
  • 30 ml Tomatpuré
  • 1 dl Aijvar Relish
  • Svart peppar
  • Salt
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Broccoli (i buketter)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • Rapsolja
  • 6 Portioner råris tillagat enligt paketet

Method

Step 1

Fräs kycklingen i rapsolja i en större panna, låt den få lite färg runt om.

Step 2

Lägg i löken samt vitlöken och låt det fräsa med lite, krydda med salt, svart peppar och basilikan.

Step 3

Lägg i tomaterna, tomatpurén, honung och aijvar låt det fräsa lite, slå sedan på vattnet och låt det puttra i ca 8 minuter

Step 4

Lägg i broccolin vänd och låt det puttra i ca 5 minuter, lägg i paprikan som bara ska bli varm.

Step 5

Smaka av med salt och svart peppar, servera sedan rätten med rårisen och en sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: