Basilika doftande kycklinglårfilé i en tomat och linsgryta med fänkål och en bönpasta

2015-05-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Idag har jag haft besök av ett litet reportageteam från vår länstidning VLT som ville ha med mig i ett litet reportage, av rekvisitan från besöket har jag idag gjort en härligt somrig kycklinggryta med en fräsh tomatbas, fänkål och härliga linser som vi serverar med en nyttig bönpasta.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglårfilé
  • 2 st Schalotten lökar (tunnt skuren)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 3 st Tomater (tärnade)
  • 0,7 dl vatten
  • 1 dl Röda linser
  • 3 msk Äppelcidervinäger
  • 100 gr Fänkål färsk (tunnt strimlad)
  • 1,5 msk Tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • 1 kruka Basilika

Method

Step 1

Värm en panna med lite rapsolja och stek kycklinginnerfiléerna så det får färg runt om, salta och peppra ordentligt.

Step 2

Lägg kycklingen i en gryta och när allt är stekt lägg i löken i pannan med lite olja fräs lite innan du lägger i tomat och strimlar en liten näve basilika i.

Step 3

Fräs allt lite och slå på vattnet som bara ska koka upp, häll i allt i grytan och tillstätt tomatpurén och vinägern, vänd försiktigt.

Step 4

Låt allt puttra under ett lock i ca 15 minuter, smaka av med lite salt, svartpeppar och lägg i linserna, låt det sedan puttra i 15 minuter till under lock. Sätt på pasta vatten

Step 5

Lägg i fänkålen och börja koka bönpastan när det är ca 5 minuter kvar på koktiden på kyckling grytan.

Step 6

Koka pastan, smaka av grytan och avsluta med att vända i en rejäl näve basilika.

Step 7

Lägg upp allt snyggt och njut av middagen med en god sallad..

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: