Basilika och rödvinssmör

2012-07-14
  • Servings : 10
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 40m

Jag serverar nästan alltid mitt smör ljummet till maten, har lite svårt attt lägga på något kylskåpskallt på varm mat, här är ett recept med rött vin och färsk basilika.

Ingredients

  • 1 dl Rött vin
  • 1 dl Vatten
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 20 ml färsk Basilika (hackad)
  • Salt
  • 100 gr Smör

Method

Step 1

Koka ihop vatten, vin, basilika och vitlöken tills det är ca 1-2 msk

Step 2

Smält smöret i reduktionen och krydda med salt

Step 3

Smaka av och servera smöret ljummet

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: