Basilika och vtlöksdoftande tagliatelle med fläskkotlett och kryddigt äppelfräs

2014-08-30
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 45m

Härliga hösten på intågande och härliga svenska äpplen i trädgård och affärer, inte bara i desserter som vi kan använda den i utan också i denna härliga pastarätt.

Den kryddiga pastan gifter sig fint med en enkel svensk kotlett och det syrliga äppelfräset, en perfekt kvällsrätt som inte tar så mycket tid utan man hinner njuta gotta av kvällen också.

Ingredients

  • 4 st Skivor benfri svensk fläskkotlett (ca 130 gr st)
  • 500 gr Färsk tagliatelle
  • 1 st Näve färsk basilika
  • 1-2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 dl Parmesanost
  • 0,25 dl Olivolja
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 1 cm Röd chili (hackad)
  • 1 st Röd paprika (i tjocka strimlor)
  • 1 st Syrligt svensk Äpple (i tunna klyftor utan kärnhus)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på väl saltat pasta vatten, mixa basilika, vitlök, parmesan och olivoljan ordentligt

Step 2

Banka ut kotletterna lite och stek dem ordentligt i lite rapsolja, kryddade med salt och svartpeppar

Step 3

När köttet är stekt håll det varmt och lägg i pastan i vattnet, stek sedan löken i pannan utan att göra rent den.

Step 4

När löken fått lite färg lägg i paprika, äpple och chili med lite salt, grönsakerna och äpplet ska bli lite mjuka men ha kvar spänsten.

Step 5

När pastan är klar häll av vattnet ordentligt, blanda i basilika blandningen ordentligt och låt dra i någon minut.

Step 6

Lägg sedan upp allt med pastan i botten, köttet på och grönsakerna med äpplet på toppen, toppa med lite hyvlad parmesan, svartpeppar och ringla lite olivolja på

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: