Basilikadoftande tagliatelle i all enkelhet med chorizo, parmesan, paprika och lite vitlök

2014-02-24
  • Servings : 3
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 15m

Vardagen är ibland tuff att få ihop när det kommer till middagen, här är ett enkelt snabbt och läckert recept som tar max 15 minuter att göra.

Ingredients

  • 250 gr Färsk Tagliatelli
  • 200 gr Chorizo (slantad)
  • 1 st Röd Paprika (i bitar)
  • 1/2 st Gul lök (klyftad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 30 ml Färsk hackad basilika
  • 0,5 - 1 dl Grovriven parmesanost
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på vattnet till pasta, och salta det rejält, lägg i pastan när vattnet kokar upp och koka enligt anvisningarna

Step 2

Värm en panna rejält med lite rapsolja i lägg i lök, paprika och vitlöken som får fräsa lite, lägg sedan i korven och låt allt fräsa en liten stund så att löken blir mjuk.

Step 3

När pastan är klar häll av vattnet ordentligt, häll på allt från pannan och lägg i basilika samt parmesanosten.

Step 4

Lägg upp på ett fat eller tallrik och garnera med lite parmesan och basilika toppa med några varv med svartpepparkvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Dansk ordspråk
%d bloggare gillar detta: