Basilikadoftande tagliatelle i all enkelhet med chorizo, parmesan, paprika och lite vitlök

2014-02-24
  • Servings : 3
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 15m

Vardagen är ibland tuff att få ihop när det kommer till middagen, här är ett enkelt snabbt och läckert recept som tar max 15 minuter att göra.

Ingredients

  • 250 gr Färsk Tagliatelli
  • 200 gr Chorizo (slantad)
  • 1 st Röd Paprika (i bitar)
  • 1/2 st Gul lök (klyftad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 30 ml Färsk hackad basilika
  • 0,5 - 1 dl Grovriven parmesanost
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på vattnet till pasta, och salta det rejält, lägg i pastan när vattnet kokar upp och koka enligt anvisningarna

Step 2

Värm en panna rejält med lite rapsolja i lägg i lök, paprika och vitlöken som får fräsa lite, lägg sedan i korven och låt allt fräsa en liten stund så att löken blir mjuk.

Step 3

När pastan är klar häll av vattnet ordentligt, häll på allt från pannan och lägg i basilika samt parmesanosten.

Step 4

Lägg upp på ett fat eller tallrik och garnera med lite parmesan och basilika toppa med några varv med svartpepparkvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Utan aptit skall man varken äta eller älska.
-Eberhard von Minden
%d bloggare gillar detta: