Blåbär och hallonpaj med crust täcke

2012-09-02
  • Yield : 1 paj
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En läcker paj med hallon och blåbär som får ett läckert crust täcke, eftersom vi inte är några socker fantaster i familjen så är vi lite försiktiga med sockret i pajen.

Till den här serverar man gärna glass eller en god vaniljsås till..

Pajdegen

75 gr Smör
2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 ägg

1.  Blanda samtliga ingredienser till en deg
2. Tryck ut degen i en pajform
3. Förgrädda pajen på 175 i ca 15 – 20 minuter tills degen är torr

Fyllning

300 gr Blåbär hallon
1 msk balsamvinäger
2,5 msk Potatismjöl
2 msk Vaniljsocker

1. Blanda samtliga ingredienser försiktigt så att bären är lite hela

Havrecrust

75 gr smör
2,5 dl havregryn
1 dl Socker

1. Jobba ihop allt ordentligt

Sista handen

1. Lägg fyllningen i pajen
2. Smula crusten på
3. Ställ in i ugnen på 200 i 10 minuter
4. Sedan sätt på grill funktionen på grillen och låt pajen få ett hårt täcke på toppen
5. Servera med glass eller vaniljsås

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: