Blåbär och hallonpaj med crust täcke

2012-09-02
  • Yield : 1 paj
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En läcker paj med hallon och blåbär som får ett läckert crust täcke, eftersom vi inte är några socker fantaster i familjen så är vi lite försiktiga med sockret i pajen.

Till den här serverar man gärna glass eller en god vaniljsås till..

Pajdegen

75 gr Smör
2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 ägg

1.  Blanda samtliga ingredienser till en deg
2. Tryck ut degen i en pajform
3. Förgrädda pajen på 175 i ca 15 – 20 minuter tills degen är torr

Fyllning

300 gr Blåbär hallon
1 msk balsamvinäger
2,5 msk Potatismjöl
2 msk Vaniljsocker

1. Blanda samtliga ingredienser försiktigt så att bären är lite hela

Havrecrust

75 gr smör
2,5 dl havregryn
1 dl Socker

1. Jobba ihop allt ordentligt

Sista handen

1. Lägg fyllningen i pajen
2. Smula crusten på
3. Ställ in i ugnen på 200 i 10 minuter
4. Sedan sätt på grill funktionen på grillen och låt pajen få ett hårt täcke på toppen
5. Servera med glass eller vaniljsås

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: