Blomkål och potatis gratinerad med västerbottenost och serverat med sesamstekt fläskkotlett

2012-10-01
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

I helgen vart det lite härlig närodlad och kanon fin blomkål inköpt på bondens marknad som var i city, denna blomkål tillagade jag idag som en enkel ugnsrätt som man kan servera som en komplett vegetarisk måltid eller med lite kött på sidan om.

Ingredients

  • 2 st Blomkålshuvuden (i bitar)
  • 600 gr Potatis (tvättad i bitar)
  • 3 st Tomater (tärnade)
  • Salt
  • Svart peppar
  • 150 gr Västerbottenost (grov riven)
  • 3 dl Grädde
  • 800 gr Kotlett (strimlad)
  • 20 ml Sesamfrön
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Smörj en stor ugnsform och lägg i blomkålen samt potatisen, salta, peppra och blanda allt väl

Step 2

Strö tomaterna ovanpå och sedan strö på västerbottensosten

Step 3

Häll grädden på och ställ in i ugnen på 200° i ca 45 - 55 minuter, potatisen ska bli mjuk och allt fin färg

Step 4

Peppra och salta det strimlade köttet och blanda sedan det med sesamfröna, stek det sedan i varm olja

Step 5

När blomkålen och potatisen är klar är det bara att servera allt

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: