Blomkål och potatis gratinerad med västerbottenost och serverat med sesamstekt fläskkotlett

2012-10-01
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

I helgen vart det lite härlig närodlad och kanon fin blomkål inköpt på bondens marknad som var i city, denna blomkål tillagade jag idag som en enkel ugnsrätt som man kan servera som en komplett vegetarisk måltid eller med lite kött på sidan om.

Ingredients

  • 2 st Blomkålshuvuden (i bitar)
  • 600 gr Potatis (tvättad i bitar)
  • 3 st Tomater (tärnade)
  • Salt
  • Svart peppar
  • 150 gr Västerbottenost (grov riven)
  • 3 dl Grädde
  • 800 gr Kotlett (strimlad)
  • 20 ml Sesamfrön
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Smörj en stor ugnsform och lägg i blomkålen samt potatisen, salta, peppra och blanda allt väl

Step 2

Strö tomaterna ovanpå och sedan strö på västerbottensosten

Step 3

Häll grädden på och ställ in i ugnen på 200° i ca 45 - 55 minuter, potatisen ska bli mjuk och allt fin färg

Step 4

Peppra och salta det strimlade köttet och blanda sedan det med sesamfröna, stek det sedan i varm olja

Step 5

När blomkålen och potatisen är klar är det bara att servera allt

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
-Laurence Olivier
%d bloggare gillar detta: