Fast food hemma med rökt lax med bönpasta i krämig vindoftande sås

2016-06-10
  • Servings : 4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

Full fart hela dagen och plötsligt inser man att om en timme ska man vara borta, ska jag köpa mat eller hinner jag göra något smarrigt själv?

Denna rätt klockade jag på 24minuter framställd på dukat bord och med några kort tagna, en snabb och festlig pastarätt med bönpasta och rökt lax och lite smarriga grönsaker.

Ingredients

  • 200 gr Rökt lax (strimlad)
  • 3 st Salladslökar (hackad)
  • 1 st Grön paprika (strimlor)
  • 200 gr Morötter (slantade)
  • 1 dl färsk Gräslök (hackad) + lite till serveringen
  • 1-2 cm Röd chili (hackad)
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 dl Vitt vin
  • Rapsolja
  • 400 gr Bönpasta (gärna typ fussili som får med sig såsen)
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt på väl saltat vatten till pastan först av allt, och när det kokar koka pastan enligt anvisningarna på paketet

Step 2

Värm upp en stekpanna med rapsolja i och lägg i morötterna som ska mjukna lite, lägg sedan i salladslök, paprika samt chilin som får steka med lite

Step 3

Häll på vinet som får puttra med grönsakerna i en minut, lägg i crème fraîche som bara ska smälta och bli varm avsluta med att smaka av med salt och svart peppar.

Step 4

När crème fraichen börjar koka stäng av värmen och vänd försiktigt i laxen, när pastan är klar häll av vattnet och blanda den försiktigt med den krämiga laxen.

Step 5

Lägg upp pastan med laxen på ett fat strö gräslök över och servera med lite sallad, Voilà en läcker och festlig måltid klar på 25 minuter..

Print Friendly
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

  • Husets Kebab med sesamfrästa grönsaker, myntayoghurt, rostade kikärtor, feta, majs och libabröd

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: