Bulgur med mozzarella och citronfrästa grönsaker

2014-06-16
  • Servings : 4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Här är ett vegetariskt middags allternativ som är smidigt och går fort att göra, basen är bulgur som sedan serveras med grönsaker som steks lätt och får en sista fräsning med fräsch citronjuice

Den här rätten fungerar även utmärk som ett tillbehör till det grillade 🙂

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 1/2 st Zucchini (i bitar)
  • 1 st gul Paprika (i bitar)
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 200 gr Cocktailtomater (delade)
  • 1 st Mozzarella ost (i bitar)
  • 1 st Citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • Grön kvist att garnera med..

Method

Step 1

Koka bulguren enligt anvisningen på paketet

Step 2

Värm en panna med lite olja i när den är varm lägg i alla grönsakerna utom tomaten, när grönsakerna fått färg pressa i juicen av en halv citron och lägg i tomaten.

Step 3

Låt bara tomaten bli lite ljummen, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 4

Lägg upp bulguren i botten av ett fat, lägg på grönsaksblandningen, mozzarella osten och gör lite bitar av citronen som är kvar att lägga på avsluta med lite olivolja, svartpeppar och en grön kvist..

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: