“Chicken de lyx” En kycklinghamburgare med basilikasås och guacemole

2012-06-26
  • Servings : 6
  • Prep Time : 40m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:20 h

En riktig höjdarburgare med mycket vardagslyx över sig, och inget man får på på våra hamburgerrestauranger.

Tisdag och allsångspremiär gör att det blir en hamburgare framför tvn idag då vi äter en lite senare middag, men inte vilken hamburgare som helst utan en chicken de lyx som jag bestämdt mig för tidigare i under dagen.

Ett klart bevis på att en hamburgare kan bestå av annat än färs, låt fantasin flöda och njut av den så som du vill ha den.

Till hamburgaren serverar du även någon potatis typ pommes eller klyftor, och om du saknar något annat gott att lägga på så kompletera med det också.

Chicken de lyx

– Kycklingfile som delas tunt längs med
– Hamburgerbröd till alla
– Tomater skivade
– Gul lök skivad
– Salladsblad
– Äpple utan kärnhus skivat
– Bacon
– Såserna enligt recept under
– Ost

1. Grilla/stek kycklingen
2. Knaperstek baconet
3. Stek äpplena
4. Lägg upp grönsakerna, osten och såserna
5. Värm bröden och gör en buffe med allt så att alla bygger sin egen läckra hamburgare

Basilikasås

– 1,5dl Gräddfil
– Färsk basilika
– Salt

1. Klipp basilikan i gräddfilen
2. Salta och rör ordentlig
3. Smaka av och servera

Guacemole

– 3st avacados
– 1st liten gul lök
– Efter smak vitlök
– 2st tomater
– 1st citron juicen
– 2cm Röd chili (kan tas bort om man vill ha en mer barnvänlig guacamole)
– Salt

1. Gör bitar och lägg i en mixer
2. Kör sedan allt tills du får en kräm.
3. Smaka av med salt

Starkasåsen

 (Den här finns nästan alltid klar i mitt kylskåp)

– 8st Tomater i bitar, jag tog sådana som nästan var lite övermogna
– 1st Gul lök i bitar
– 3st Vitlöksklyftor i bitar
– 1st Röd Chili ta bara bort toppen kärnorna ska vara med
– 1st Grön Chili ta bara bort toppen kärnorna ska vara med
– 1st Röd paprika utan kärnhus i bitar
– 1dl Tomatpuré
– 15ml Socker
– 5ml Matolja
– Salt
– 3ml Maizena utblandat i lite vatten

1. Mixa samtliga ingredienser ordentligt
2. Lägg dom i en kastrull
3. Låt allt puttra ihop tills det får en tjockare sås konsistens, det tar minst en timme så ha tålamod och låt den mogna ordentligt.
4. Smaka av och häll på en burk för förvaring i kylskåpet

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: