Chili & lime karré med färska tomater och fetaost

2012-07-01
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

Igår härlig Herrgårdsmiddag i Nora idag pasta hemma viserligen kontraster men goda sådana, middagen idag vart en härlig pastarätt med tydliga medelhavstoner. Jag låter chili och lime vara tongivande mot den stekta karrén som får puttra med färska tomater och salvia, för att sedan serveras med pasta och smulad fetaost på toppen som bryter av fint.

Chili & lime karré med färska tomater och fetaost

– 1pkt Pasta
– 500gram Karré strimlad i tunna strimlor
– 2st tomater hackad
– 1st Gul lök i klyftor
– 1st Lime skalet rivet och juicen urpressad
– 2cm Röd chili finhackad
– 150gram fetaost
– Salvia
– Salt
– Svart peppar
– Olivolja

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet
2. Stek karrén ganska hårt i lite olja
3. När den fått färg lägg i limeskalet, chilin och löken
4. Låt det steka med till löken börjar bli mjuk, då lägger man i tomater, salvia och limejuicen
5. Låt det puttra i ca 5 minuter
6. Salta och peppra.. smaka av och servera med pastan i botten sedan köttet och fetaosten på toppen med lite olja samt svartpeppar på

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Äter man nyttigt kan man få spela fotboll mot Brasilien. Spagetti är jättenyttigt.
-Emma, 5 år
%d bloggare gillar detta: