Chili och citrongratinerad laxfilé

2013-03-30
  • Servings : 6-8
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

En smakrik och läcker lax som sköter sig själv i ugnen samtidigt som man kan ägna sig åt gästerna, denna variant gjorde vi hemma hos min äldsta son när vi åt vår första familjemiddag i nya lägenheten.

Till denna serverade vi denna kalla romsås och kokt potatis, gör romsåsen lite innan så att den hinner dra lite och börja koka potatisen innan du ställer laxen i ugnen.

Ingredients

  • 1 st Laxfilésida (urbenad)
  • 4 st Citroner
  • 1/2 Röd Chili (hackad)
  • 3 Vitlöksklyftor (pressade)
  • 1/2 msk Farinsocker
  • 1 dl Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och lägg laxen på en plåt

Step 2

Lägg juicen av två av citronerna, rapsoljan, vitlök, chili, farinsocker, salt samt svartpeppar i en shaker eller burk med lock.

Step 3

Skaka allt ordentligt och pensla på laxen, spara ca 1/2 dl till senare

Step 4

Skiva de två återstående citronerna och lägg runt laxen på plåten, ställ in fisken i ugnen i 20 minuter.

Step 5

Sätt ugnen på grill och ta ut plåten, pensla på det sista av marinaden och ställ in fisken i ugnen i 6 - 10 minuter tills den får färg.

Step 6

Ta ur laxen och garnera med lite grönt och servera med såsen från ovan, kokt potatis och en god sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: