Chili poppers

2012-09-21
  • Yield : 24
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 45m

Ett perfekt litet snacks som passar perfekt till fördrinken eller kanske en öl på kvällen, väldigt enkel att göra även om det kan tyckas vara lite pyssel.

Ingredients

  • 12 st Chili i önskad styrka
  • 250 gr Färskost
  • 9 st Filodegsblad
  • 50 gr Smör
  • 1 dl Parmesan riven

Method

Step 1

Dela chilin längs med ochbta ur det vita och fröna

Step 2

Fyll chilin med färskosten gärna med en spritspåse

Step 3

Lägg upp ett blad med filodeg och pensla på smält smör, lägg på ett till blad filodeg pensla på smör och lägg ytterligare ett blad

Step 4

Gör 8 fyrkanter av degen och lägg en chili på varje vik över filodegen och lägg på plåt, gör om det till alla chili..

Step 5

Ställ in i ugnen på 180° i ca 10 - 15 minuter, när dom börjar få färg ta ut och strö parmesan på. Stoppa in dom i ugnen lite till

Step 6

När färgen är bra ta ut och servera..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: