Chili poppers

2012-09-21
  • Yield : 24
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 45m

Ett perfekt litet snacks som passar perfekt till fördrinken eller kanske en öl på kvällen, väldigt enkel att göra även om det kan tyckas vara lite pyssel.

Ingredients

  • 12 st Chili i önskad styrka
  • 250 gr Färskost
  • 9 st Filodegsblad
  • 50 gr Smör
  • 1 dl Parmesan riven

Method

Step 1

Dela chilin längs med ochbta ur det vita och fröna

Step 2

Fyll chilin med färskosten gärna med en spritspåse

Step 3

Lägg upp ett blad med filodeg och pensla på smält smör, lägg på ett till blad filodeg pensla på smör och lägg ytterligare ett blad

Step 4

Gör 8 fyrkanter av degen och lägg en chili på varje vik över filodegen och lägg på plåt, gör om det till alla chili..

Step 5

Ställ in i ugnen på 180° i ca 10 - 15 minuter, när dom börjar få färg ta ut och strö parmesan på. Stoppa in dom i ugnen lite till

Step 6

När färgen är bra ta ut och servera..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: