Chilibakad torskrygg på fänkålsbädd och champinjoner i krämig dillsås

2014-03-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Ett recept med en smakrik torsk som bakas i ugnen med en glace, till det läcker fänkål som bakas med fisken och champinjoner som kokas i grädde och dill… mmm

Ingredients

  • 6 st Bitar Torskrygg
  • 0,5 dl Chilisauce
  • 15 ml Flytande Honung
  • 15 ml Fisksauce
  • 1 st Fänkål (skivad)
  • 1/2 Citron
  • 150 gr Små Champinjoner
  • 2 st Vitlöksklyftor (skivade)
  • 3 dl Grädde
  • 0,5 dl Färsk dill (hackad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • 1 kg Potatis

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och börja koka potatisen

Step 2

Lägg fänkålen i en ugnsform med lite salt, olja och juicen ur en halv citron, lägg torsken ovanpå.

Step 3

Blanda chilisauce, fisksauce, honung och lite svartpeppar, pensla glacen på fisken (det ska vara kvar efteråt)

Step 4

Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter, pensla fisken med glacen igen och låt den stå i ugnen i ca 5 minuter till.

Step 5

Fräs champinjonerna med lite olja och vitlöken så att den får lite färg, slå på grädden och dillen, låt det puttra tills det får en krämig konsistens, smaka av med lite salt och svart peppar.

Step 6

Ta ut formen och ta upp fisken försiktigt och lägg den på ett fat, häll av vätskan från fänkålen, lägg den i botten och lägg fisken på, servera med champinjonerna och potatisen, servera gärna citron till och en god sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: