Chilitorsk i ugn med soltorkad tomat, salladslök och knaprigt bacon

2012-11-18
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:10 h

Idag serverades den som en trevlig söndagsmiddag men den fungerar bra vid andra tillfällen också, enkelheten i den passade perfekt när jag och dottern hade en fotografering med hennes hockeylag.

Det är en fiskrätt som gör sig själv i ugnen med en smakrik och krämig sås, till den serverade jag citronrostad potatis som även den fick gå i ugnen med fisken. Receptet på det hittar man här som fungerar som grund, jag la till tjockare citronskivor från två tvättade citroner bara.

Ingredients

  • 800 gr Torskfilé
  • 100 gr Salladslök (skivad)
  • Någon cm efter smak Röd chili (hackad)
  • 100 gr Soltorkad tomat (strimlad)
  • 125 gr Bacon (strimlat)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1,5 dl Vitt vin
  • 4 dl Grädde
  • 15 ml Tomatpuré
  • Oregano
  • Salt
  • Svart peppar
  • Citron till garnering och ev citronrostad poatatis

Method

Step 1

Lägg torsken i bitar i en ugnsform salta och peppra fisken, strö sedan på salladslöken, chilin, hälften av tomaterna och några kvistar färsk oregano

Step 2

Mixa vin, grädde, tomatpuré, hälften soltorkade tomaten, vitlök och lite salt samt svart peppar, häll det på fisken när det är mixat.

Step 3

Ställ in formen i ugnen på 220° i ca 20 minuter

Step 4

Knaperstek baconet och lägg det på hushållspapper, så att fettet rinner av.

Step 5

Ta ut fisken när den är klar, smaka av såsen ocn salta samt peppra lite om det behövs

Step 6

Strö baconet över fisken och någon oreganokvist samt lite citron, servera med den potatis, ris eller annat som du valt att ha till..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Comments (2)

  1. posted by Zeinab on 26 februari, 2013

    Det här ser jätte gott ut ser fram emot att smaka det!

      Svara
    • posted by Patric on 26 februari, 2013

      Berätta gärna vad du tyckte om du testar receptet 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: