En saftig rödbetskaka med choklad

2012-12-17
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

En mjuk kaka med våra härliga rödbetor en som gör kakan saftig och god, i första baket vi gjorde vart glasyren för söt så jag har dragit ner på sockret rejält i den.

Om man vill frysa kakan ska man hoppa över glasyren och lägga på den när kakan tinat, eller så äter man kakan utan glasyr om man vill.

Ingredients

  • 200 gr Mörk choklad
  • 200 gr Smör
  • 3 dl Rödbetor (ca 3st skalade och rivna) + lite extra till garnering
  • 2,5 dl Valnötter (hackade)
  • 3 st Ägg
  • 3,5 dl Socker
  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • Glasyr
  • 75 gr Mörk choklad
  • 100 gr Färskost typ Philadelphia
  • 50 gr Smör (rumsvarmt)
  • 1 dl Florssocker

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och smörj en rund form

Step 2

Bryt chokladen i mindre bitar och smält med matfettet på svag värme under omröring, ställ åt sidan

Step 3

Vispa ägg och socker vitt och poröst, skrapa ner chokladsåsen och tillsätt rödbetor samt valnötter, rör om varsamt.

Step 4

Blanda bakpulver och vetemjöl, sikta ner det i smeten och rör den slät

Step 5

Lägg i smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 25 - 30 minuter, när den är klar låt den svalna lite.

Step 6

Till glasyren bryter man chokladen i mindre bitar som smälts

Step 7

Rör ihop färskosten med smöret och florsocker, blanda sedan i chokladen och rör den slät

Step 8

Bred glasyren på kakan som svalnat och garnera med rivna rödbetor.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: