Chokladbollar helt enkelt

2012-08-09
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Fick ett önskemål om att göra godis i bloggen på min facebooksida, tyvärr så är jag inte mycket för godis men riktiga chokladbollar är ju ganska nära. Dessa gjorde inte jag utan min dotter gjorde dom enkelt själv, ett nöjt mmmmm ifrån köket avslöjade att dom var goda.

Ingredients

  • 5gram margarin (gärna rumsvarmt då blir det lättare att mosa in)
  • 4msk strösocker
  • 3dl havregryn
  • 2msk kakao
  • 1/2msk vaniljsocker
  • 1 - 2msk Vatten eller kallt kaffe
  • Kokos, strössel, havregryn eller pärlsocker att rulla bollarna i

Method

Step 1

Rör ihop det rumsvarma margarinet med socker

Step 2

Tillsätt, vaniljsocker, kakao, havregryn och vatten/kaffe, blanda allt till en jämn smet

Step 3

Rulla smeten till bollar eller någon annan rolig form

Step 4

Häll pärlsocker, kokos, havregryn eller strössel på en tallrik och rulla bollarna i det

Step 5

Låt dom stå i kylen en stund så dom stelnar lite.. om det sedan skulle råka bli någon över lägg dom i en burk.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , ,
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Comments (2)

  1. posted by Albin Andersson on 15 augusti, 2012

    Om det sedan skulle råka bli någon över stoppa dom i munnen ska det nog stå! 😛

      Svara
    • posted by Patric on 15 augusti, 2012

      Ha ha det är nog troligast..

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: