Churros en el camino de la casa

2017-07-02
  • Servings : ca 10 st
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 40m

Nyligen har det varit festival i stan och flera av de ambulerande stånden säljer det spanska bakverket Churros, självklart blir man inspirerad att testa att göra dessa själv då köerna ringlar långa av människor i andra åldrar som bara måste äta dem.

Churros är ett spanskt läckert friterat bakverk som påminner om våra munkar, i Spanien serveras churros vanligen med varm chokladsås eller fyllda med chokladkräm, vaniljkräm eller dulce de leche (kolasås på kondenserad mjölk).

Ingredients

  • 2,5 dl mjölk
  • 120 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • olja till fritering
  • Kanel efter egen smak
  • 1 dl Socker

Method

Step 1

Koka upp mjölk, smör, salt och socker.

Step 2

Blanda i mjölet och rosta i kastrullen ca tre minuter tills massan släpper från kanterna.

Step 3

Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.

Step 4

Använd en spritspåse med stjärntyll (går bra utan om du inte har, men då blir de släta) och lägg i degen. (man kan vänta upp till ca 4 dagar innan du friterar)

Step 5

Hetta upp frityrolja till 180°

Step 6

Spritsa ner ca 1 dm strängar av smeten (ja det är ok att de ser olika ut) i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd efter ca två minuter.

Step 7

Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av. Vänd churrosen i en blandning av kanel och socker.

Step 8

Severa som de är eller med chokladsås, kolasås eller glass

Print Friendly
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: