Citrondoftande laxlåda bakad i ugnen och serverad med ishavsrom

2012-09-26
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Idag så plockade jag fram lax som ligger i bitar i frysen, det är från när jag jämnar till kanterna när den helgrillas eller görs i portioner.

Allt läggs i en ugnsform med diverse godsaker och när det väl är gjort så sköter maten sig själv nästan, till lådan serveras ris och ishavsrom som ger lite behaglig sälta till.

Ingredients

  • 800 gr Laxfilé (i bitar)
  • 1/2 Blomkålshuvud (i mindre bitar)
  • 3 st Morötter (skalade och i mindre bitar)
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1/2 dl Pumpakärnor
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1/2 Citron (juicen)
  • Örtblandning
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 1 st Burk Ishavsrom
  • Ris till 6 st

Method

Step 1

Börja med att koka riset och sätta på ugnen på 200°

Step 2

Lägg laxen i en ugnsform tillsammans med övriga ingredienser, krydda med örter, salt och peppar

Step 3

Vänd allt försiktigt så att det blir ordentligt blandat

Step 4

Ställ in i ugnen i ca 20 - 25 minuter eller till fisken är klar

Step 5

Servera med några klickar rom till och riset

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: