Citrondoftande laxlåda bakad i ugnen och serverad med ishavsrom

2012-09-26
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Idag så plockade jag fram lax som ligger i bitar i frysen, det är från när jag jämnar till kanterna när den helgrillas eller görs i portioner.

Allt läggs i en ugnsform med diverse godsaker och när det väl är gjort så sköter maten sig själv nästan, till lådan serveras ris och ishavsrom som ger lite behaglig sälta till.

Ingredients

  • 800 gr Laxfilé (i bitar)
  • 1/2 Blomkålshuvud (i mindre bitar)
  • 3 st Morötter (skalade och i mindre bitar)
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1/2 dl Pumpakärnor
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1/2 Citron (juicen)
  • Örtblandning
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 1 st Burk Ishavsrom
  • Ris till 6 st

Method

Step 1

Börja med att koka riset och sätta på ugnen på 200°

Step 2

Lägg laxen i en ugnsform tillsammans med övriga ingredienser, krydda med örter, salt och peppar

Step 3

Vänd allt försiktigt så att det blir ordentligt blandat

Step 4

Ställ in i ugnen i ca 20 - 25 minuter eller till fisken är klar

Step 5

Servera med några klickar rom till och riset

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: