Citronsyrlig sallad med soltorkad tomat, jordgubbar, mozzarella och grillad kyckling

2015-07-14
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Ibland blir jag sugen på något som inte tynger ner utan som får magen att kännas skönt lätt och mätt efter måltiden, då serverar jag ofta en fräsch sallad med en lätt dressing och som lite inspiration så är här en härlig sallad med grillad kyckling som serveras med citronsyrlig salllad med lite smått och gott i.

Ingredients

  • 5 st kycklingfiléer (delade längs med)
  • 3 msk Chilisauce
  • 1 msk Tomatpuré
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 sr Romansallad (grovt skuren)
  • 1 st Citron
  • 150 gr Soltorkade tomater (strimlade)
  • 300 gr Jordgubbar (delade)
  • 4 st Salladslökar (tunnt skivade)
  • 1 liten näve Basilikablad
  • 3 st skivor surdegsbröd (tärnat)
  • Olivolja
  • 2 st Mozzarella (skivade)

Method

Step 1

Tänd grillen. Blanda chilisauce och kestchup med 1/2 msk rapsolja, salt och svartpeppar, lägg i kycklingen och låt den ligga där tills det är glöd.

Step 2

Lägg romansalladen i en bunke med basilikabladen och pressa juicen ur citronen över och slå på 1 msk olivolja, vänd försiktigt i lök, tomat och jordgubbarna smaka av och ställ åt sidan.

Step 3

Grilla kycklingen så den får färg och blir klar

Step 4

Vänd ner surdegsbrödet i salladen, lägg utt snyggt med mozzarellan och kycklingen på toppen, droppa lite olivolja på och servera.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
-HC Andersen
%d bloggare gillar detta: