Citrusdoftande couscous sallad med fetaost, oliver och rökt lax

2015-06-24
  • Servings : 5
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

En härligt enkel och fräsch rätt som passar till en enklare middag som man vill ha gjord lite fort, couscous salladen är väldigt smakrik och passar perfekt till den rökta laxen.

Ingredients

  • 3 dl Couscous
  • 1 dm Purjolök (tunt strimlad)
  • 1 st Gul paprika (tärningar)
  • 250 gr Cocktailtomater (klyftade)
  • 1 st Citron
  • 1 näve Persilja (grovhackad)
  • 1 - 2st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 - 2 cm Röd chili (hackad)
  • 150 gr Feta ost
  • 100 gr Mixade oliver
  • Svart peppar

Method

Step 1

Tillred couscousen efter anvisningar på paketet och låt den svalna lite

Step 2

Under tiden ta fram en bunke och lägg i purjolök, paprika, tomat, persilja, oliver, vitlök och chilin

Step 3

Pressa ur juicen från citronen i bunken, salta och peppra lite, vänd allt försiktigt.

Step 4

Smulla i fetaosten och couscousen, vänd igen försiktigt

Step 5

Smaka av och servera med laxen och en grön persiljekvist

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: