Currydoftande kycklingfilé från grillen med hett & kryddigt grönsaksris samt en gurka och äppleyoghurt

2012-07-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:10 h

Jag var lite trött på potatis kände jag idag och bestämde mig för att göra något trevligt med ris till kvällen vilket resulterade i ett hett & kryddigt stekt ris med grönsaker, på grillen gjorde jag en currydoftande kycklingfilé och som en liten brygga från det heta riset serverade jag en gurka och äppleyoghurt till.

Hett & kryddigt grönsaksris


– 3dl Ris
– 1st Röd paprika tärnad i mindre tärningar
– 1st Grön paprika tärnad i mindre tärningar
– 1st Gul lök fint hackad
– 1st Vitlök solo hackad fint
– 100gram Champinjoner fint hackade
– 3cm Röd chili fint hackad
– Olja
– Färsk koriande
– Färskt citrongräs
– Örtsalt

1. Koka riset enligt förpackning
2. Gör i ordning grönsakerna när riset är klart låt det rinna av ordentligt
3. Värm en panna riktigt ordentligt med lite olja i
4. Lägg i samtliga grönsaker och låt det få lite färg
5. Lägg i lite mera olja och lägg i riset, stek det till det är ordentligt blandat och fått lite färg
6. Ta av från värmen ocm lägg i koriander, salt och citrongräs
7. Smaka av och servera

Currydoftande kycklingfilé från grillen


– 6st Kycklingfiléer
– Curry
– 10ml Fishsauce
– 10ml Vinäger

1. Blanda curry, fishsauce och vinäger
2. Häll blandningen på kycklingen och gnid in lite
3. Lägg på grillen och grilla filén
4. Servera

Gurka och äppleyoghurt


– 2dm Gurka
– 1st Äpple
– 2dl Yoghurt av turkisk typ
– Örtsalt
– Svart peppar

1. Dela gurkan längsmed och gröp ut den vattniga mitten
2. Riv gurkan samt äpplet på grova sidan på ett rivjärn
3. Lägg i en skål och blanda med yogurt
4. Smaka av med salt och svartpeppar
5. Servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: