Currydoftande kycklingfilé från grillen med hett & kryddigt grönsaksris samt en gurka och äppleyoghurt

2012-07-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:10 h

Jag var lite trött på potatis kände jag idag och bestämde mig för att göra något trevligt med ris till kvällen vilket resulterade i ett hett & kryddigt stekt ris med grönsaker, på grillen gjorde jag en currydoftande kycklingfilé och som en liten brygga från det heta riset serverade jag en gurka och äppleyoghurt till.

Hett & kryddigt grönsaksris


– 3dl Ris
– 1st Röd paprika tärnad i mindre tärningar
– 1st Grön paprika tärnad i mindre tärningar
– 1st Gul lök fint hackad
– 1st Vitlök solo hackad fint
– 100gram Champinjoner fint hackade
– 3cm Röd chili fint hackad
– Olja
– Färsk koriande
– Färskt citrongräs
– Örtsalt

1. Koka riset enligt förpackning
2. Gör i ordning grönsakerna när riset är klart låt det rinna av ordentligt
3. Värm en panna riktigt ordentligt med lite olja i
4. Lägg i samtliga grönsaker och låt det få lite färg
5. Lägg i lite mera olja och lägg i riset, stek det till det är ordentligt blandat och fått lite färg
6. Ta av från värmen ocm lägg i koriander, salt och citrongräs
7. Smaka av och servera

Currydoftande kycklingfilé från grillen


– 6st Kycklingfiléer
– Curry
– 10ml Fishsauce
– 10ml Vinäger

1. Blanda curry, fishsauce och vinäger
2. Häll blandningen på kycklingen och gnid in lite
3. Lägg på grillen och grilla filén
4. Servera

Gurka och äppleyoghurt


– 2dm Gurka
– 1st Äpple
– 2dl Yoghurt av turkisk typ
– Örtsalt
– Svart peppar

1. Dela gurkan längsmed och gröp ut den vattniga mitten
2. Riv gurkan samt äpplet på grova sidan på ett rivjärn
3. Lägg i en skål och blanda med yogurt
4. Smaka av med salt och svartpeppar
5. Servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: