Dragen kyckling med grönsaksbulgur, myntayughurt och het tomatsalsa

2015-03-01
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 4:00 h
  • Ready In : 4:20 h

Vad sägs om en läcker långstekt kyckling som man drar isär innan servering och låter såsen bli den heta salsan, allt serverat med ett bulgur som smaksätts med smått tärnade grönsaker och en krämig yoghurt smaksatt med mynta.

Ingredients

  • 600 gr kyckling
  • 1 tsk Koriander
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 2 tsk Grillkrydda
  • 2 tsk Paprika pulver
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1/2 Röd chili (delad längs med)
  • 1 st Solo vitlök (i bitar)
  • 1 brk Krossad tomat av bra kvalitet
  • 1 Lime (pressad)
  • 1 dl Vatten
  • 3 dl Bulgur
  • 1 st Rödlök (fint tärnad)
  • 1 st Röd paprika (fint tärnad)
  • 40 gr Gräslök (fint skuren)
  • Olivolja
  • Salt
  • 4 dl Yoghurt
  • 3 tsk Mynta
  • 1/2 msk Flytande yoghurt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 150° och ta fram en gjutjärnskastrull med lock (eller liknande)

Step 2

Häll lite olja i botten på kastrullen, lägg i gula löken, solo vitlöken, chili, kyckling och kryddorna (koriander, spiskummin, vitlökspulver, grillkrydda, paprikapulver) vänd allt ordentligt.

Step 3

Slå på krossade tomaterna, juicen från limen och vatten, sätt på locket och ställ in grytan i ugnen i 4 timmar utan att smygtitta under locket.

Step 4

När det återstår ca 1 timme av tiden i ugnen koka bulguren enligt anvisningarna på paketet

Step 5

Blanda myntan i yoghurten och ringla i honungen, smaka av med lite salt

Step 6

När bulguren är klar, värm upp en stekpanna med lite olja i stek sedan rödlöken och paprikan lite mjuka, ta av från värmen lägg i bulguren och vänd sedan försiktigt, avsluta med att ha i gräslöken.

Step 7

Ta ut grytan ur ugnen när den är klar

Step 8

Ta ur kycklingen och lägg den i en form, använd två gafflar att dra isär den. Ta ur chilin i grytan och lägg upp salsan som är kvar i en skål

Step 9

Lägg upp bulguren och yoghurten för att sedan njuta av allt tillsammans.. smaklig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: