Dragon och äpplestekt kycklingfilé med hemstampat potatismos

2012-12-30
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:10 h

Idag vill dottern ha potatismos vilket jag fixade, frågan var vad jag vill servera till det.

Valet föll på kycklingfilé som jag stekte med lite äpple, lök och dragon, som sedan fick bräsera med lite äpplecidervinäger .

Ingredients

  • 800 gr Potatis (skalad i bitar)
  • 50 gr Smör
  • 1 - 2 dl Mjölk
  • 6 st Kycklingfiléer
  • 2 st Äpplen (skalade i klyftor)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Vitlökar (hackade)
  • 0,5 dl Äppelcidervinäger
  • 2 dl Vatten
  • 15 ml Tomatpuré
  • 10 ml Farinsocker
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Börja med att koka potatisen..

Step 2

Stek sedan kycklingfilén med lite salt och peppar, när den fått färg på bägge sidorna lägg i äpple och löken som får fräsa med lite.

Step 3

Häll i vinäger och vatten med tomatpurén, basilika, salt samt svart peppar, sätt på ett lock och låt det puttra medan potatisen blir klar

Step 4

När potatisen är klar häll av vattnet och lägg i smör samt mjölken, sätt tillbaka kastrullen på plattan så att mjölken blir lite varm.

Step 5

Mosa potatisen och vispa den slät och smaka av

Step 6

Kolla kycklingen och smaka av den, när allt är ok servera med moset och en god sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: