Dragongrillad Svensk karré med honungsglazad fänkål och röd grönsakssky

2012-06-05
  • Servings : 6
  • Prep Time : 40m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:30 h

Idag så är det fredag mitt i veckan nationaldagen i morgon är ju röd och gör att man får en skön sovmorgon, det ska givetvis firas med lite god mat med ett glas rött till. Dagens middag började i affären där jag kvikt plockade upp fänkålen och min favorit den svenska karrén, men till sås vart det trögt och jag gick först mot grädden men tänkte snabbt om att jag inte var sugen på en gräddsås utan valde något mycket nyttigare och lite annorlunda.

Till maten idag så serverade jag grillad paprika och klyftpotatis som man enkelt och snabbt gör själv, sök i bloggen på potatis så hittar du säkert något trevligt annars har du säkert någon rolig potatis själv att göra till.

Röd grönsakssky

– 1st Gul lök i bitar
– 3st Vitlöksklyftor i bitar
– 3 Tomater i bitar
– 3 St Morötter skalad och i bitar
– 35ml Tomatpuré
– 6dl Vatten
– 5ml Vittvinsvinäger
– Salt
– Vitpeppar
– Olja

1. Fräs vit och gul lök i olja och när den mjuknat fräs med tomatpurén
2. Lägg i tomaten och morötter och låt det också fräsa lite innan vattnet slås på
3. Koka upp allt och låt vattnet dunsta ner till ca 4dl och och grönsakerna mjuknat helt om vattnet tar slut innan fyll på så att du har ca 4dl
4. När allt har mjuknat mixa allt ordentligt till en puré
5. Sila det genom en finmaskig sil till en ny kastrull
6. Späd på lite med vatten tills den får rätt konsistens
7. Låt det koka upp och smaka av med vinäger, salt samt vitpeppar
8. Servera

Dragongrillad Svensk karré

– 1kg Svensk karré i skivor
– 0,5dl Vatten
– 30ml Vittvinsvinäger
– Dragon hackad eller torkad
– Salt
– Svart peppar

1. Blanda vatten, vinäger och kryddor.
2. Lägg köttet i och låt köttet nå rumstemperatur i marinaden
3. Grilla köttet och pensla med marinade någon gång under tiden
4. När allt är klart servera…

Honungsglazad fänkål

– 3st Fänkål
– 30ml Honung flytande
– 5ml Rapsolja
– 5ml Vatten
– Örtsalt

1. Snygga till toppen på fänkålen, om du kokar sås lägger man i bitarna som blir i den
2. Klyfta fänkålen så att man får dom långsmala
3. Blanda Honung, olja, vatten och salt ordentligt till en glaze
4. Grilla fänkålen på grille, när dom börjar få färg och mjukna pensla med glazen och låt den bränna in lite
5. Ta bort från värmen och servera…

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: