En riktigt god tomatsoppa med italiensk enkelhet, bönor och parmesanost

2015-04-07
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Jag tycker att soppa är otroligt gott och enkelt att göra även en vardagskväll, här är en smakrik tomatsoppa med lite hetta och härliga dofter från det Italienska köket allt toppat med lite parmesanost.

Ingredients

  • 1 brk Krossade tomater av bra kvalitet
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 1 dl Chilisauce
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 1 st Vitlök solo (pressad)
  • 2 cm Röd chili (hackad)
  • 4 krm Pizzakrydda
  • 2 msk Olivolja
  • 1 pkt Färdig bönmix
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Parmesanost (riven)
  • Lite smör
  • 8 dl Vatten

Method

Step 1

Börja med att bryna lök, vitlök och chili i en kastrull, när löken mjuknat lägg i tomatpurén och låt den fräsa lite.

Step 2

Häll sedan i den krossade tomaten, vatten, chilisauce, vinäger, pizzakrydda och salt samt svart peppar

Step 3

Låt det koka upp och puttra i ca 10 minuter, häll i olivolja och smaka av soppan.

Step 4

Skölj av bönnorna ordentligt och lägg dem i soppan, låt de bli varma utan att koka.

Step 5

Smaka av en sista gång och servera den sedan med den rivna parmesanosten.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: