En somrig milkshake

2012-07-05
  • Servings : 1
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Det är härligt med sommar och med en dotter hemma som inte ligger på latsidan så händer det saker hela tiden, igår när jag stod och fixade i ordning ett gäng jordgubbar jag köpt så kom hon till mig och sa

Vi har två paket glass i frysen och vi har jordgubbar… då kan vi göra milkshake med jordgubbar

Det var inte så svårt att ta en paus från jordgubbsrensandet för att göra något svalkande och gott, så tillsammans delade, skopade och mixade vi varsin härlig milkshake att njuta av ute i solen. För att göra en milkshake på bästa sätt tycker jag att det krävs en rejäl mixer, annars är det svårt att få den så slätt och sugrörsvänligt som man gärna vill ha den.

Här kommer receptet som vi använde igår och det är nu gjort för en person så det är bara att multiplicera med antalet som du ska bjuda, kom ihåg att den här är perfekt att lära barn och barnbarn att göra själva för dom älskar att ha gjort den själv.

Sommar milkshaken

– 2dl Mjölk (riktigt kall)
– 1dl Vaniljglass
– 1,5dl bär (helst färska), jag tog härliga jordgubbar men det fungerar med det mesta.
– 1st sugrör minst 😉

1. Börja med att mixa mjölk och bären
2. Lägg i glassen och kör tills det är ganska slätt
3. Häll upp i ett glas och stoppa i ett sugrör, garnera gärna med något bär också.
4. Servera drick och njut …

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Texas styled slow cocked beef, beans and chili stew with pan bread

  • Latinamerikansk högrevsgryta med vita bönor, zucchini och nystekt pannbröd

  • Power Meet inspired grilled chicken with roasted sweet potatoes and a lovely cornsalsa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: