En trevligt snabbgjord vitkålsfräst pasta med paprika och svensk salami

2012-08-22
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

Vitkål är kanske inget som man förväntar sig i en pasta rätt men här är en variant, det blir en härlig smak av vitkålen och jag gillar när det är lite crunch i maten. Jag har valt att använda svensk lite syrligare salami i maten eftersom jag tycker att det passar bra, men man kan i princip ta vilken man vill eller skippa den helt och få en vegetarisk rätt.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta
  • 300 gr Vitkål (strimlad)
  • 1 st Rödlök (i klyftor)
  • 1 st Röd paprika (i strimlor)
  • 300 gr Salami (i strimlor)
  • Olivolja
  • Svart peppar
  • Örtsalt
  • Basilika färsk till lite garnering

Method

Step 1

Koka pastan enligt förpackningen och låt den svalna lite, smaka av den med lite olivolja och örtsalt (jag hade pasta kvar sedan en tidigare middag i veckan)

Step 2

Fräs vitkålen i rikligt med olja så att den mjuknar och får färg

Step 3

Lägg i paprikan och rödlöken låt det fräsa med lite och avsluta med salami

Step 4

Krydda med lite salt och svartpeppar

Step 5

Blanda i pastan och värm på allt ordentligt

Step 6

Lägg upp och häll på lite oliv olja, svart peppar och basilikablad

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: