En trevligt snabbgjord vitkålsfräst pasta med paprika och svensk salami

2012-08-22
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

Vitkål är kanske inget som man förväntar sig i en pasta rätt men här är en variant, det blir en härlig smak av vitkålen och jag gillar när det är lite crunch i maten. Jag har valt att använda svensk lite syrligare salami i maten eftersom jag tycker att det passar bra, men man kan i princip ta vilken man vill eller skippa den helt och få en vegetarisk rätt.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta
  • 300 gr Vitkål (strimlad)
  • 1 st Rödlök (i klyftor)
  • 1 st Röd paprika (i strimlor)
  • 300 gr Salami (i strimlor)
  • Olivolja
  • Svart peppar
  • Örtsalt
  • Basilika färsk till lite garnering

Method

Step 1

Koka pastan enligt förpackningen och låt den svalna lite, smaka av den med lite olivolja och örtsalt (jag hade pasta kvar sedan en tidigare middag i veckan)

Step 2

Fräs vitkålen i rikligt med olja så att den mjuknar och får färg

Step 3

Lägg i paprikan och rödlöken låt det fräsa med lite och avsluta med salami

Step 4

Krydda med lite salt och svartpeppar

Step 5

Blanda i pastan och värm på allt ordentligt

Step 6

Lägg upp och häll på lite oliv olja, svart peppar och basilikablad

 

Print Friendly
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: