En välsmakande och annorlunda köttfärssås med doft av oregano

2012-11-19
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 50m

För många är köttfärssås lika med bolognese men man kan hitta på variationer även med köttfärssås, min är fylld med lite mindre köttfärs och mera grönsaker.

Min annorlunda köttfärssås får smaka av de grönsaker som den tillagas med och oregano samt lite balsamvinäger, vitlök och massor av kärlek, självklart så serverar man valfri pasta till och en trevlig sallad.

Ingredients

  • 600 gr Köttfärs
  • 100 gr Champinjoner (i bitar)
  • 1 dm Purjolök (strimlad)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 2 st Tomater (klyftade)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 30ml Tomatpuré
  • 8 dl Vatten
  • 0,5 dl Balsamvinäger
  • Oregano (hackad)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Raps olja
  • 30 ml Maizena
  • 6 portioner Pasta

Method

Step 1

Fräs köttfärsen i lite olja först och när den fått färg lägg i alla grönsaker och fräs lite till. Sätt på pasta vattnet och koka pastan enligt anvisningar på paketet

Step 2

Lägg i tomatpurén samt balsamvinägern, oreganon och låt det koka in i köttet litet, slå på vattnet och låt det koka i ca 10 minuter

Step 3

Smaka av med salt och peppar, red med maizenan utrörd i lite vatten och låt det koka upp

Step 4

Häll av pastavattnet, servera såsen till och gärna med en god sallad

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
-Douglas Adams
%d bloggare gillar detta: