Enchiladas fylld med husets läckerheter

2012-11-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Idag så vart det lite Mexiko inspirerat med enchiladas som jag fyller med en god röra och sedan gratinerar, dagens fyllning bestod i strimlad kotlett från rapsgris men kyckling skulle passa lika bra.

I fyllningen hittar man bla. mango, tomat, lök, chili och det strimlade köttet samt lite ris rester som fanns i kylen, till det så serverade jag lite extra hetta med inlagd jalapeneo och sval gräddfil.

Ingredients

  • 600 gr benfri Kotlett eller kyckling (strimlad)
  • 1 st Rödlök (klyftad)
  • 1 st Gul Paprika
  • 3 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Mango (i bitar)
  • 1 cm Röd Chili (finhackad)
  • 2 dl Färskost typ philadelphia
  • 100 gr Riven ost
  • 4 dl Kokt Ris
  • 12 st Tortillas medium
  • Inlagd skivad jalapeneo
  • 2 dl Gräddfil
  • Koriandee
  • Spiskummin
  • Rapsolja

Method

Step 1

Har man inte kokt ris som rester som jag kokar man så man har 4 dl kokt ris, sedan stekar man först det strimlade köttet i olja

Step 2

När köttet fått färg lägger man i löken, tomat, chilin och paprikan, låt det fräsa lite och vätska till sig, krydda med salt, koriander och spiskummin

Step 3

När grönsakerna är klara lägg i riset och mangon, värm på allt och smaka av med salt, koriander och spiskummin.

Step 4

Lägg en slev röra på en tortillas och vik ihop dem, lägg dom med med skarven neråt i en ugnsform,

Step 5

När alla är klara bre lite färskost på alla och lägg på den strimlade osten, gratinera sedan i ugn på 220° i ca 15 minuter

Step 6

När dom är klara ta ut dom, lägg gräddfil och några skivade jalapeneos på alla enchiladas.. ät och njut

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Utan aptit skall man varken äta eller älska.
-Eberhard von Minden
%d bloggare gillar detta: