Enkel biffwok med nudlar, kokos och lime

2012-08-07
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Idag så vart det en tur till vårt större köpcentrum för att göra ett snabb besök i en av affärerna, vi passade även på att proviantera i livsmedelsaffären alldeles bredvid. Efter ett inlägg i på bloggens facebooksidan om asiatiskt så har jag funderat lite, men tyvärr inte kommit så långt men när jag gick förbi nudlarna i butiken så kom en idé farande. Extra pris på lövbiffen och en sväng bland grönsakerna satte ännu mera prägel på min asiatiska middag idag, och woken vart klart godkänd av mina dagliga recensenter vid bordet hemma.

Ingredients

  • 8st portionskartor Äggnudlar (lägg dom i varmt vatten ca 45 minuter innan)
  • 125 gram Minimajs (i cm stora bitar)
  • 120 gram Salladslök (i cm stora bitar)
  • 150 gram Sugar snaps (hela med ändarna borta)
  • 1 st Röd paprika (i strimlor)
  • 1/2 st Röd chili (finhackad)
  • 800 gram Lövbiff (i strimlor)
  • 1,5 dl Kokosmjölk
  • 1 st Lime (skalet tvättat och rivet samt juicen)
  • 15 ml Neutral olja + till wokning
  • 4ml Lökpulver
  • 4ml Vitlökspulver
  • 3ml örtsalt
  • citrongräs (hackat)

Method

Step 1

Gör woksåsen med kokosgrädden, limejuice, citrongräs, honung, vitlökspulver, lökpulver, olja och örtsalt

Step 2

Blanda allt och låt det dra lite

Step 3

Värm upp en panna/wok ordentligt med olja i och antingen så wokar man kött, grönsaker med chilin och nudlar för sig och blandar ihop det med nudlarna på slutet eller så lägger man i dom i samma ordning med lite mellanrum och wokar

Step 4

När allt är stekt och ordentligt blandat lägger man i woksåsen och låter det puttra med och blanda sig in i nudlarna ordentligt

Step 5

Smaka av och lägg upp på fat

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: