En enkel liten smarrig amuse med ädelost och en äpple och chilimarmelad

2012-05-19
  • Yield : Ett gäng
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 25m

Idag så har det pysslats och donats hemma för att få huset lite fint inför sommaren, eftersom vi varit duktiga hela familjen så ska vi äta lite extra gott idag. Innan jag börjar med maten så fixar jag en liten aptitretare eller som det även kallas en amuse, den är väldigt enkel att göra och sätter fart på aptiten rätt bra. Den sötstarka smaken här gifter sig fint med osten och basilikan ger allt en lite extra kick, det fungerar utmärkt att servera dessa till lite vin eller en öl.

Ädelost eller brie på ett kex toppat med en äpple och chilimarmelad

– 1st Syrligt äpple fint tärnat
– 3cm Röd chili fint hackad
– 30ml Apelsin marmelad
– 4st Färska basilika blad fint hackade
– Ädelost
– Brieost
– Tunnare kex gärna lite salt

1. Blanda äpple, chili, basilika och marmeladen vänd sedan runt ordentligt
2. Har du tid låt det dra lite, annars så serverar du direkt.
3. Ta ett kex och lägg ost på toppa sedan toppa med äpple och chili marmeladen
4. Servera..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: