Enkelt laxpaket med färskpotatis i dill och brynt smör

2015-05-31
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

Den första svenska färskpotatisen börjar synas i affärerna och jag hade det som första valet när kvällens recept skulle skapas, då jag även försöker få lite fint ute i trädgården valde jag att försöka göra allt väldigt enkelt idag med ett laxpaket till.

Ingredients

  • 6 bitar Laxfilé (ca 120 gr st)
  • 1 st Lime (i 6 klyftor)
  • 60 gr Champinjoner (skivade)
  • 1/2 st Gul lök (tunnt skivad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 4 msk Rapsolja
  • Färsk basilika
  • 1 kg Färsk potatis (tvättad)
  • 50 gr Smör
  • 1 st Kruka dill (grov hackad)
  • Örtsalt
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 6 st ark aluminiumfolie

Method

Step 1

Sätt ugnen på 175° och börja koka potatisen

Step 2

Blanda oljan med vitlöken och örtsalt

Step 3

Lägg ut arken med aluminiumfolie, placera en laxbit på varje pensla vitlöksoljan på varje bit, dela upp champinjoner och löken på alla bitar

Step 4

Lägg några basilika blad på och dra några varv med svart pepparkvarne, placera en limeklyfta och vik ihop paketen ordentligt.

Step 5

Lägg paketen på en plåt och ställ iugnen i ca 30 minuter

Step 6

Smölt och bryn smöret lätt.

Step 7

Häll vattnet av potatisen slå på smöret, dillen och lite flingsalt, vänd allt försiktigt.

Step 8

Ta ut laxpaketen ur ugnen och servera med potatisen och gärna en saallad.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: