Entrecôte med rökt paprikasalsa med tomat och bönor

2015-01-26
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En läcker entrecôte som serveras med en lite latin amerikansk inspirerad salsa,  som är lite lagom het och fått lite trevlig smak av den rökta paprikan, tomat och bönor.

Ingredients

  • 6 st Skivor Entrecôte
  • 500 gr Krossad tomat
  • 275 gr Mixade bönor kokta (utan vätska)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 cm Röd Chili
  • 1 msk Smoked Paprika
  • 0,5 msk Spis kummin
  • 1 msk Muscavadosocker
  • 1 dl Vatten
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • Sallads mix
  • 900 gr Potatis (klyftad)

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° Lägg potatisen på en oljad plåt och ställ i ugnen i ca 25 - 30 minuter, tills den fått fin färg och är mjuka rätt igenom

Step 2

Värm en panna med olja i botten, lägg i lök och vitlöken och låt det fräsa ordentligt. När löken mjuknat lägg i paprikapulvret, chili, muscavadosockret och fräs så att sockret smälter.

Step 3

Häll i krossade tomater samt vattnet, låt det puttra i ca 5 - 10 minuter smaka av med salt och svart peppar.

Step 4

Blanda i bönorna och låt de bli varma, sänk värmen för att hålla salsan varm.

Step 5

Stek Entrecôten så som du vill ha den och krydda med salt och svart peppar.

Step 6

Lägg potatis och salsa samt entrecôte snyggt och servera med salladen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: