Falukorv under krispigt täcke med apelsin och mexikanska kryddor

2013-02-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 55m

Falukorv kan ha många olika skepnader i köket här kommer en ny spännande variant som är fräsch med apelsin och spännande med sitt krispiga täcke.

Den här rätten är en sköter sig själv i ugnen variant som passar bra en vardag, jag serverar ett gott jasminris till men man kan servera potatis eller ett annat ris om man vill.

Ingredients

  • 900 gr Falukorv (Skivad)
  • 1 st Apelsin (skalad & tärnad)
  • 1 st Paprika eller 250 gr Små paprikor (i bitar)
  • 1 dl Grädde
  • 1,5 dl Creme fraiche
  • 1 dl Vatten
  • 1,5 msk Tacokrydda
  • 2 st Små Tortillabröd (strimlat)
  • 100 gr Ost (skivad)
  • 6 port Ris eller något annat gott till

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° lägg sedan falukorven i en hög ugnsform, lägg apelsinen och paprikan på.

Step 2

Blanda grädde, creme fraiche, vatten och tacokrydda ordentligt, häll det på allt i ugnsformen och strö tortillabrödet på och toppa med den skivade osten.

Step 3

Ställ formen i ugnen i ca 35 minuter och koka riset till under tiden.

Step 4

Ta ut formen när det har blivit ett krispigt och fått färg, servera gärna med en god sallad och riset till

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: