Falukorv under krispigt täcke med apelsin och mexikanska kryddor

2013-02-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 55m

Falukorv kan ha många olika skepnader i köket här kommer en ny spännande variant som är fräsch med apelsin och spännande med sitt krispiga täcke.

Den här rätten är en sköter sig själv i ugnen variant som passar bra en vardag, jag serverar ett gott jasminris till men man kan servera potatis eller ett annat ris om man vill.

Ingredients

  • 900 gr Falukorv (Skivad)
  • 1 st Apelsin (skalad & tärnad)
  • 1 st Paprika eller 250 gr Små paprikor (i bitar)
  • 1 dl Grädde
  • 1,5 dl Creme fraiche
  • 1 dl Vatten
  • 1,5 msk Tacokrydda
  • 2 st Små Tortillabröd (strimlat)
  • 100 gr Ost (skivad)
  • 6 port Ris eller något annat gott till

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° lägg sedan falukorven i en hög ugnsform, lägg apelsinen och paprikan på.

Step 2

Blanda grädde, creme fraiche, vatten och tacokrydda ordentligt, häll det på allt i ugnsformen och strö tortillabrödet på och toppa med den skivade osten.

Step 3

Ställ formen i ugnen i ca 35 minuter och koka riset till under tiden.

Step 4

Ta ut formen när det har blivit ett krispigt och fått färg, servera gärna med en god sallad och riset till

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: