Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

2017-08-13
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Härligt med gamla familjerecept som hängt med i generationer precis som detta lite historiska på snabbsaltad västeråsgurka, detta är en snabb inläggning som passar bäst att stå lite svalt eller i kylskåpet.

Västeråsgurka började odlas i Västerås efter en stadsbrand 1714 som gav plats för odlingarna.

Ingredients

  • 1 kg Små gurkor
  • 1 l Vatten
  • 1.15 dl Grov salt
  • 100 gr Pepparrot (tärnad)
  • 10 - 15 st dillkronor
  • Burk eller burkar

Method

Step 1

Tvätta gurkorna försiktigt med en borste, vill man ha krispigare gurkor kan man lägga den i kallt vatten i kylen ett dygn.

Step 2

Koka upp en lag med salt och vatten, koka tills allt salt lösts upp.

Step 3

Varva gurka med dillkronor och några pepparrotstärningar i burken, slå på lagen när den svalnat ordentligt. (är den varm kan gurkan tappa färg)

Step 4

Sätt på locket och förvara svalt/kallt i minst tre dygn innan den är färdig att äta.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: