Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

2017-08-13
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Härligt med gamla familjerecept som hängt med i generationer precis som detta lite historiska på snabbsaltad västeråsgurka, detta är en snabb inläggning som passar bäst att stå lite svalt eller i kylskåpet.

Västeråsgurka började odlas i Västerås efter en stadsbrand 1714 som gav plats för odlingarna.

Ingredients

  • 1 kg Små gurkor
  • 1 l Vatten
  • 1.15 dl Grov salt
  • 100 gr Pepparrot (tärnad)
  • 10 - 15 st dillkronor
  • Burk eller burkar

Method

Step 1

Tvätta gurkorna försiktigt med en borste, vill man ha krispigare gurkor kan man lägga den i kallt vatten i kylen ett dygn.

Step 2

Koka upp en lag med salt och vatten, koka tills allt salt lösts upp.

Step 3

Varva gurka med dillkronor och några pepparrotstärningar i burken, slå på lagen när den svalnat ordentligt. (är den varm kan gurkan tappa färg)

Step 4

Sätt på locket och förvara svalt/kallt i minst tre dygn innan den är färdig att äta.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Några har smak för det ena, och några för det andra, därför blir alla flickor gifta och all mat uppäten.
-Svenskt ordspråk
%d bloggare gillar detta: